LED Retrofit straatverlichting

  • De eenvoudigste stategie voor meer circulariteit
  • Alle voordelen van een nieuw led armatuur in je bestaande behuizing
  • Op maat gemaakt voor vrijwel ieder straat- en stadsverlichtingsarmatuur
  • In een handomdraai te plaatsen in bestaande behuizingen
         

Assortiment retrofit straatverlichting

Het grootste assortiment retrofit straatverlichting vind je bij Avalite. Niet alleen straatverlichting, maar ook stadsverlichting, paaltop armaturen, en klassieke armaturen kunnen wij voorzien van een led retrofit-kit. We hebben zelfs een retrofit-kit ontwikkeld met vleermuisvriendelijke leds. Zie onderstaand enkele lichtarmaturen die we op dit moment standaard kunnen voorzien van een led retrofit kit. Staat jouw armatuur er niet tussen. Neem contact met ons op; we kunnen gegarandeerd ook voor jouw armatuur een retrofit op maat maken.

Retrofit binnenwerken

 

Alle voordelen van een nieuw led armatuur in je bestaande behuizing

Geef conventionele straatverlichting een 2e leven met LED Retrofit straatverlichting. Onze retrofit straatverlichting bestaat uit een efficiënte led module en een degelijke led driver. Deze zijn samengesteld tot 1 kit die in een handomdraai in het oude armatuur te plaatsen is. Zo converteer je oude OVL- armaturen in een modern led armatuur. Wanneer nieuwe led armaturen plaatsen (nog) geen optie is, dan biedt deze kit een ideale oplossing voor bestaande OVL armaturen die nog niet afgeschreven zijn.

Techniek zoals je die gewend bent van een nieuw led armatuur.

De LED Retrofit kit is uitgevoerd met 1 of meerdere led modules welke zijn voorzien van Nano optieken. Een ruime keuze aan lichtverdelingen zijn hierin mogelijk om het led vermogen efficiënt over het wegdek te verdelen. Ook over de elektronische kenmerken hoef je je geen zorgen te maken; de LED Retrofit kit is voorzien van een Philips Xitanium light led driver. Met deze driver heb je standaard de beschikking over 1-10v, CLO en Geïntegreerde Programmeerbare Dimming. Het bestaande voorschakelapparaat wordt overbodig, en kan worden verwijderd uit het armatuur. De LED Retrofit kit is optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf met een IP66 beschermingsklasse, en een IK09 schokbestendigheid.


 

Dit zeggen onze klanten

 

"Zoetermeer hinkte een tijdlang op twee gedachten. De gemeente wilde graag de conventionele armaturen vervangen door led verlichting.

Maar we wilden niet zomaar alle armaturen vervangen. Vele moeten zeker nog zo’n vijftien jaar mee. 

We wilden dat een gerenommeerde fabrikant flexibel met ons mee zou denken over een oplossing."

Eric Pronk, Gemeente Zoetermeer

 

"Samen met de stadsecoloog hebben we de migratie- en broedplaatsen van vleermuizen in kaart gebracht. Hierop hebben we twee routes aangewezen om vleermuisvriendelijke verlichting toe te passen. De armaturen verkeerden hier echter nog in prima staat. En zomaar vervangen, past niet in onze circulaire gedachte.

Op zoek naar een duurzamere oplossing kwamen we uit bij vleermuisvriendelijke retrofit-kits van Avalite. Hiermee pakken we lichtvervuiling aan, terwijl de investering beperkt is. Bovendien houden we de uitstraling van de bestaande armaturen in ere.

Ook bewoners zijn enthousiast over de rustieke en warme kleur. Bovendien wordt de verlichting automatisch gedimd in de nachtelijke uren"

Eric Pronk, Gemeente Zoetermeer

Supersnel en eenvoudig op locatie te plaatsen

De LED Retrofit kit is zo ontworpen dat deze met een paar simpele handelingen op locatie in het armatuur te plaatsen is. Installeren van de LED Retrofit kit duurt nauwelijks langer dan een normale lampvervanging, waarmee de installatiekosten van de LED Retrofit kit worden beperkt tot een minimum. Dit levert uiteraard een positieve bijdrage aan een snelle terugverdientijd van de LED Retrofit kit.

De bestaande lampvoet, reflector en het voorschakelapparaat verliezen hun functie en dienen uit het armatuur te worden verwijderd. Vervolgens plaats je de LED Retrofit kit met de op maat gemaakte montageplaat op de plek van de reflector. In veel gevallen blijft dan de bestaande rubber afdichting en glazen afscherming gehandhaafd. De kit wordt geleverd met eenzelfde stekkerverbinding als uw bestaande armatuur. Hiermee is een snelle aansluiting gewaarborgd.

De reled retrofit-kit bestaat uit

  • 1 of 2 led modules met nano optiek
  • Led driver Lite of Fully Programmable
  • Aluminium koellichaam
  • Op maat gemaakt pasframe
  • Optioneel: 10kV overspanningsbeveiliging

Led retrofit straatverlichting is geschikt voor centrale sturing en monitoring

De LED Retrofit-kit is standaard voorzien van een light versie van de Philips Xitanium driver, maar kan optioneel ook voorzien worden van een Fully Programmable Xitanium driver. Hiermee heb je onder andere DALI functionaliteiten tot je beschikking, en wordt je oude OVL armatuur ineens een "slim" armatuur geschikt voor centrale sturing en monitoring.

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

0499 365 409

Meer weten over led retrofit straat verlichting? 

Wat is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor advies op maat!

STUUR EEN BERICHT