Vleermuisvriendelijke verlichting

  • Het grootste assortiment vleermuisvriendelijke verlichting 
  • Uitgevoerd met amberkleurige UV-vrije LEDs
  • Bijpassend vleermuisvriendelijk lichtplan
  • De  buitenruimte duurzaam verlicht met aandacht voor mens en natuur
 

Vleermuisvriendelijke verlichting voor de buitenruimte

Vleermuizen zijn zeer gevoelig voor lichtverstoring. Led straatverlichting kan dan al snel leiden tot verblinding bij deze dieren omdat zij extra gevoelig zijn voor het blauwe en ultraviolette licht waar led armaturen normaal gesproken mee uitgevoerd zijn. Vleermuisvriendelijke verlichting daarentegen wordt uitgevoerd met amberkleurige, UV-vrije leds waar de vleermuis veel minder hinder van ondervindt. Daarnaast kunnen met behulp van nano optieken op de leds de uitstralingshoeken van het armatuur aanzienlijk worden beperkt. Lichtvervuiling boven de mast, en buiten de te verlichten weg wordt op deze manier voorkomen.

Avalite levert een groot assortiment aan vleermuisvriendelijke led armaturen. Armaturen van Europese top fabrikanten die zich onderscheiden op prestaties, uitstraling, én prijs. Producten met een levensduur van meer dan 100.000 branduren en 5 of 10 jaar standaard productgarantie.

Bij Avalite hebben we veel ervaring met het ontwikkelen van vleermuisvriendelijke lichtplannen. Alle maatregelen die bijdragen aan minder verstoring voor flora en fauna worden hierbij in acht genomen. Of het nu gaat om de stedelijke omgeving, het buitengebied of een parkeerterrein, voor iedere toepassing maken we een ideale verlichtingsoplossing voor mens en dier.

 

Dit zeggen onze klanten

 

"Bij de aanleg van ons nieuwe fietspad tussen Dorst en Oosterhout stonden we voor de uitdaging dat deze verbinding dwars door een bosgebied ging lopen. Omdat we hier met allerlei flora en fauna rekening moesten houden, hebben we gekozen voor LaFoglia vleermuisvriendelijke led armaturen van Avalite.

Het amberkleurige licht wordt als heel prettig ervaren, en ook de gelijkmatigheid is top. Bovendien kun je duidelijk zien dat er met de gekozen led optiek geen ongewenst strooilicht het bos in schijnt; al het licht wordt netjes over het fietspad geprojecteerd."

Bas Akkermans, Gemeente Oosterhout

 

"Samen met de stadsecoloog hebben we de migratie- en broedplaatsen van vleermuizen in kaart gebracht. Hierop hebben we twee routes aangewezen om vleermuisvriendelijke verlichting toe te passen. De armaturen verkeerden hier echter nog in prima staat. En zomaar vervangen, past niet in onze circulaire gedachte.

Op zoek naar een duurzamere oplossing kwamen we uit bij vleermuisvriendelijke retrofit-kits van Avalite. Hiermee pakken we lichtvervuiling aan, terwijl de investering beperkt is. Bovendien houden we de uitstraling van de bestaande armaturen in ere.

Ook bewoners zijn enthousiast over de rustieke en warme kleur. Bovendien wordt de verlichting automatisch gedimd in de nachtelijke uren"

Eric Pronk, Gemeente Zoetermeer

 

Assortiment vleermuisvriendelijke verlichting

Het grootste assortiment vleermuisvriendelijke lichtarmaturen vind je bij Avalite. Niet alleen straatverlichting, maar ook stadsverlichting, paaltop armaturen, wandarmaturen, led bolders en lichtzuilen kunnen wij leveren met amberkleurige leds. We hebben zelfs een retrofit-kit voor straatverlichting ontwikkeld met vleermuisvriendelijke leds. Zie onderstaand welke lichtarmaturen we op dit moment standaard kunnen voorzien van amberkleurige leds. Staat jouw armatuur er niet tussen. Neem contact met ons op; de kans is groot dat we ook jouw type armatuur als special kunnen leveren met amber leds.

Amber leds

Vleermuisvriendelijke led armaturen zijn uitgevoerd met amberkleurige leds. Monochromatisch licht met een golflengte van 590 (± 10) nm. Met een kleurtemperatuur van tussen de 1700 en 2200K. Amberkleurige leds hebben in tegenstelling tot bijvoorbeeld oude SOX lampen een betere kleurherkenning.

Vleermuisvriendelijk lichtplan

Naast de gekozen led, kunnen we ook in het lichtontwerp rekening houden met vleermuisvriendelijkheid. Want hoe minder licht er op de vliegroute van de vleermuis schijnt hoe beter uiteraard. Of dit nu amber is of niet. Het toepassen van lage lichtmasten helpt hier bij. Daarnaast kunnen we met de juiste keuze van de optiek zorgen dat het licht alleen daar komt waar we het het hardste nodig hebben Met zo min mogelijk strooilicht als gevolg. Tenslotte helpt ook het toepassen van slimme dim-systemen met het vermijden van verstoring voor de vleermuis.

Amber leds

Vleermuisvriendelijke led armaturen zijn uitgevoerd met amberkleurige leds. Monochromatisch licht met een golflengte van 590 (± 10) nm. Met een kleurtemperatuur van tussen de 1700 en 2200K. Amberkleurige leds hebben in tegenstelling tot bijvoorbeeld oude SOX lampen een betere kleurherkenning.

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

0499 365 409

Meer weten over vleermuisvriendelijke verlichting?

Wat is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor advies op maat!

STUUR EEN BERICHT