Vleermuisvriendelijke verlichting

  • Het grootste assortiment vleermuisvriendelijke verlichting 
  • Uitgevoerd met amberkleurige UV-vrije LEDs
  • Bijpassend vleermuisvriendelijk lichtplan
  • De  buitenruimte duurzaam verlicht met aandacht voor mens en natuur
 

Avalite is dé specialist in vleermuisvriendelijke ledverlichting

In 2011 schakelde Rijkswaterstaat de Nederlandse zoogdierenvereniging in om te onderzoeken hoe lichtverstoring voor lichtgevoelige zoogdieren zoals vleermuizen tot een minimum beperkt kan worden. Uit dat zeer uitgebreide onderzoek kwam naar voren dat vleermuisvriendelijke verlichting met amberkleurige UV-vrije leds het natuurlijk evenwicht bij de verblijfplaatsen, op vliegroutes en jachtgebieden van vleermuizen niet of nauwelijks verstoort.  Avalite biedt vleermuisvriendelijke verlichtingsoplossingen met aandacht voor mens en natuur.

Lichtkleur, lichtsterkte en lichtspreiding

Bij vleermuisvriendelijke ledverlichting draait het om lichtkleur, lichtsterkte en lichtspreiding. Uit het onderzoek dat in opdracht van Rijkswaterstaat is uitgevoerd bleek bijvoorbeeld dat amberkleurig en UV-vrije ledverlichting de minste impact heeft op het gedrag van vleermuizen en andere lichtgevoelige zoogdieren. Daarnaast kan door toepassing van nano optieken op de ledverlichting de verstrooiing van het licht worden ingeperkt. Het licht beschijnt de weg of het fietspad zonder dat dat noemenswaardige impact heeft op dieren die in de nacht actief zijn.  

 

Dit zeggen onze klanten"Bij de aanleg van ons nieuwe fietspad tussen Dorst en Oosterhout stonden we voor de uitdaging dat deze verbinding dwars door een bosgebied ging lopen. Omdat we hier met allerlei flora en fauna rekening moesten houden, hebben we gekozen voor LaFoglia vleermuisvriendelijke led armaturen van Avalite.

Het amberkleurige licht wordt als heel prettig ervaren, en ook de gelijkmatigheid is top. Bovendien kun je duidelijk zien dat er met de gekozen led optiek geen ongewenst strooilicht het bos in schijnt; al het licht wordt netjes over het fietspad geprojecteerd."

Bas Akkermans, Gemeente Oosterhout

"Samen met de stadsecoloog hebben we de migratie- en broedplaatsen van vleermuizen in kaart gebracht. Hierop hebben we twee routes aangewezen om vleermuisvriendelijke verlichting toe te passen. De armaturen verkeerden hier echter nog in prima staat. En zomaar vervangen, past niet in onze circulaire gedachte.

Op zoek naar een duurzamere oplossing kwamen we uit bij vleermuisvriendelijke retrofit-kits van Avalite. Hiermee pakken we lichtvervuiling aan, terwijl de investering beperkt is. Bovendien houden we de uitstraling van de bestaande armaturen in ere.

Ook bewoners zijn enthousiast over de rustieke en warme kleur. Bovendien wordt de verlichting automatisch gedimd in de nachtelijke uren"

Eric Pronk, Gemeente ZoetermeerBio-adaptieve buitenverlichting

Bio-adaptieve verlichting van Avalite voor buiten biedt een innovatieve oplossing die het welzijn van zowel mensen als dieren bevordert. Deze verlichting heeft de unieke mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen wit licht - dat de menselijke behoeften aan helderheid en zichtbaarheid ondersteunt - naar amber licht, dat gunstig is voor dieren. Door de aanpassing van de verlichtingskleur naar amber, wordt de negatieve impact van traditionele verlichting op het natuurlijke gedrag van dieren verminderd, terwijl de veiligheid en het comfort van menselijke gebruikers worden gehandhaafd. Met de bio-adaptieve verlichting van Avalite kunnen buitenomgevingen worden getransformeerd tot harmonieuze ruimtes waar zowel mens als dier optimaal kunnen functioneren en genieten.

Amberkleurige binnenverlichting

De amber binnenverlichting van Avalite legt de nadruk op het positieve effect van amber ledlicht op flora en fauna. We begrijpen dat de juiste verlichting van cruciaal belang is voor het welzijn van planten en dieren in binnen omgevingen. Met onze amber verlichting kunnen we de natuurlijke lichtomstandigheden nabootsen en de groei en het gedrag van planten positief beïnvloeden. Bovendien biedt onze amber verlichting de mogelijkheid om op gewenste momenten van de dag van kleur te veranderen, waardoor we een gepersonaliseerde en dynamische verlichtingservaring kunnen creëren. Met de amber binnenverlichting van Avalite kunnen we een gezonde en levendige omgeving creëren die bevorderlijk is voor de flora en fauna die aanwezig zijn.

Vleermuisvriendelijke ledverlichting in tal van uitvoeringen

Avalite verkoopt een zeer uitgebreid assortiment professionele en duurzame vleermuisvriendelijke led-armaturen van diverse topmerken. Niet alleen straatverlichting, maar ook stadsverlichting, paaltop-armaturen, wandarmaturen, led-bolders en lichtzuilen voorzien van amberkleurig en UV-vrije leds en nano optieken voor het inperken van lichtverstrooiing. We hebben zelfs een retrofit-kit voor straatverlichting ontwikkeld met vleermuisvriendelijke ledverlichting. De vleermuisvriendelijke verlichting van Avalite bestaat uit producten met een levensduur van meer dan 100.000 branduren en 5 jaar standaard productgarantie. 

Diervriendelijk lichtadvies en lichtplan

Naast leverancier van de grootste collectie amberkleurige vleermuisvriendelijke ledverlichting kunt u bij Avalite ook terecht voor deskundig lichtadvies en het uitwerken van een compleet lichtplan. Daarbij houden wij uiteraard rekening met functioneel gemak en veiligheid voor de mens zonder dat lichtgevoelige dieren daar last van hebben. Veel gemeenten, Rijkswaterstaat, waterschappen, natuurbeheerders en bedrijven die het welzijn en de veilig voor mens en dier hoog in het vaandel hebben staan, maken dankbaar gebruik van onze speciale verlichtingsproducten en onze expertise op het gebied van technische projectverlichting.

Bekijk ons assortiment of neem contact met ons op

Bekijk ons assortiment vleermuisvriendelijke amberkleurige ledverlichting. Staat de armatuur of specifieke toepassing die u zoekt er niet tussen, neem dan contact met ons op. Avalite denkt graag met u mee over maatwerkoplossingen voor de beste, meest veilige en duurzame projectverlichting.

Advies op maat

Op weekdagen van 08.30 tot 17.00 bereikbaar.

0499 365 409

Meer weten over vleermuisvriendelijke verlichting?

Wat is een geschikt armatuur voor mij? Neem contact op voor advies op maat!

STUUR EEN BERICHT