Energiegebouw C-Mill Heerlen - Recente projecten

HEERLEN

 

Energiegebouw C-Mill Heerlen

In onderstaande foto’s wordt één van de grote voordelen van led verlichting perfect in beeld gebracht. Links ziet u steeds de oude situatie met TL verlichting, en rechts de nieuwe situatie met de led highbay armaturen. Zo is duidelijk te zien dat op de foto’s links de gehele ruimte, de muren en zelfs het dak door de TL armaturen worden verlicht. De foto’s rechts daarentegen laten een veel rustiger beeld zien. De led armaturen met speciale optieken brengen het licht enkel daar waar de gebruiker deze nodig heeft; op het werkvlak. Zo wordt efficiënter verlicht, en treedt minder verspilling en verblinding op. Doordat ook in het verticale vlak de led armaturen beter licht geven, worden details aan de machines beter zichtbaar, en kunnen monteurs hier prettiger werken.Studie naar toepasbaarheid led highbay armaturen in machineruimtesVeolia gebouwbeheer heeft voor het energiegebouw op het C-Mill terrein een studie uitgevoerd naar de toepasbaarheid van led verlichting in machineruimtes. Deze studie betrof de economische en effectieve haalbaarheid van het vervangen van de aanwezige TL verlichting door led high-bay armaturen. Er werd beoordeeld op o.a. toepasbaarheid, benodigde investering en terugverdientijd, maar niet in de laatste plaats is er ook rekening gehouden met de doelstellingen van Veolia betreffende duurzaamheid en ISO14001. Na het beoordelen van verschillende lichtplannen is besloten 27 oude dubbellamps TL armaturen te vervangen voor slechts een 6-tal led highbay
armaturen.

Studie naar toepasbaarheid led highbay armaturen in machineruimtes

Veolia gebouwbeheer heeft voor het energiegebouw op het C-Mill terrein een studie uitgevoerd naar de toepasbaarheid van led verlichting in machineruimtes. Deze studie betrof de economische en effectieve haalbaarheid van het vervangen van de aanwezige TL verlichting door led high-bay armaturen. Er werd beoordeeld op o.a. toepasbaarheid, benodigde investering en terugverdientijd, maar niet in de laatste plaats is er ook rekening gehouden met de doelstellingen van Veolia betreffende duurzaamheid en ISO14001. Na het beoordelen van verschillende lichtplannen is besloten 27 oude dubbellamps TL armaturen te vervangen voor slechts een 6-tal led highbay armaturen.

Accountmanager Sander Groskamp van Veolia over deze installatie:

“Wanneer er niemand in het gebouw aanwezig is (avond, nacht, weekend etc.), brandt alleen waakverlichting. In de nieuwe situatie is gekozen voor 1 led armatuur op minimale capaciteit. Dit armatuur is voorzien van een aanwezigheidsdetector, en schakelt zichzelf terug naar 52W indien er geen beweging wordt gedetecteerd. In het minst gunstige geval komt dit volgens onze berekeningen neer op een jaarlijkse besparing van ongeveer 3800kWh. Dit is een besparing van meer dan 91% ten opzichte van de oude situatie. Wanneer het gebouw door de operator bemand wordt tijdens de normale werkuren branden er in de nieuwe situatie 6 stuks 60led armaturen. In het minst gunstige geval komt dit volgens onze berekeningen neer op een jaarlijkse besparing van ongeveer 2300kWh. Dit is een besparing van meer dan 75% ten opzichte van de oude situatie. Door toepassing van deze led verlichting wordt door ons een emissiereductie van ruim 2900kg CO2 per jaar gerealiseerd”.e nieuwe LED verlichting zorgt dus voor een efficiënte, milieuvriendelijke en prettige werkomgeving.

Meer weten over dit project?

We vertellen u er graag over

Vragen? Wij staan voor u klaar.

Bel ons 0499 365 409 of mail ons [email protected]

Project in beeld