GEMS International Vorden - Recente projecten

VORDEN

 

GEMS International Holding B.V.

GEMS International Holding uit Vorden, Gelderland, is een internationaal opererende onderneming die actief is in de metaalsector. Tankbouw, apparatenbouw en staalbouw zijn de terreinen waarop Gems als geen ander thuis is. Op de productielocatie in Vorden worden in een 10.000 m² grote fabriek koolstofstalen en roestvaststalen producten vervaardigd met een maximale lengte van 35 meter en een diameter van 6 meter. GEMS staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid, maar de verouderde 400W HPI highbay lichtinstallaties in de 3 productiehallen sloten niet meer aan bij deze kernwaarden.

Verlichtingsplan

Het uitgangspunt bij het nieuwe led verlichtingsplan was om zoveel mogelijk gebruik te maken van de bestaande armatuurposities. Hierdoor werden installatiewerkzaamheden tot een minimum beperkt. Op enkele cruciale punten ontbrak echter bestaande verlichting, en dit diende met nieuwe led armaturen te worden aangevuld om een goede gelijkmatigheid te realiseren.

In hal 1 en 2 werden de oude highbays verwijderd, en vervangen voor in totaal 105 stuks Avalite led highbay armaturen met een opgenomen vermogen van slechts 135W per armatuur. Zo werd een gemiddelde energiebesparing van ruim 65% gerealiseerd.

Hal 3 had een wat hogere montagehoogte, en bovendien minder bestaande lichtpunten, waardoor hier voor een zwaarder type armatuur werd gekozen. Dit armatuur met een opgenomen vermogen van 265W realiseert een energiebesparing van ruim 30%.

Vervolgens zijn alle armaturen uitgerust met een geïntegreerde bewegingsensor. Het armatuur brandt zodoende standaard in een lage dimstand, en gaat alleen naar het volledige vermogen indien de sensor beweging registreert. Dit zal tot wel 50% extra energie besparen.

 

Meer weten over dit project?

We vertellen u er graag over

Vragen? Wij staan voor u klaar.

Bel ons 0499 365 409 of mail ons [email protected]

Project in beeld