Hexacomb Ermelo - Recente projecten

ERMELO

 

Kartonfabriek Hexacomb in Ermelo duurzaam verlicht met Avalite LED high bay armaturen

In totaal werden er ruim 200 stuks Avalite led highbays geïnstalleerd in de fabriekshal van Hexacomb te Ermelo. Ten opzichte van de oude 250W HPL lampen wordt hiermee nominaal reeds 45% energie bespaard. Daarnaast zijn alle LED armaturen individueel uitgerust met een bewegingssensor. Hiermee dimmen de armaturen automatisch naar een lager niveau indien er geen beweging wordt waargenomen. Op deze wijze worden enkel die zones maximaal verlicht waar ook daadwerkelijk behoefte is aan licht. In de zones waar op een bepaald moment niet gewerkt wordt, wordt zo extra energie bespaard. De Hexacomb fabriek heeft bovendien veel natuurlijke lichtinval door lichtstraten
in het dak. Doordat LED verlichting makkelijk aan- en uit te schakelen is, en vanaf de eerste seconde zijn volledige lichtopbrengst geeft, worden de armaturen op zonnige momenten zelfs volledig uitgeschakeld. Met deze 2 extra besparingsfactoren wordt er in totaal tot wel 70% energie bespaard t.o.v. de oude statische HPL installatie.

De klant aan het woord

René M. Kamminga, Manager Technical Department van Hexacomb, is erg tevreden over de nieuwe LED verlichting in de werkplaats: "Wij hebben deze led verlichting sinds kort en zijn erg tevreden over de lichtopbrengst, de kleur van het licht en de kleurherkenning van onze producten. Kleur en kleurherkenning zijn beter dan met onze oude 250W HPL verlichting, en de lichtopbrengst is veel hoger dan voorheen. Het automatisch teruggaan in lichtsterkte als er niet gewerkt wordt in een bepaald deel van het bedrijf, en het weer naar meer lichtopbrengst gaan van de verlichting als je dat deel inloopt, wordt als zeer natuurlijk ervaren."

 

 

Meer weten over dit project?

We vertellen u er graag over

Vragen? Wij staan voor u klaar.

Bel ons 0499 365 409 of mail ons [email protected]

Project in beeld