Media Park Hilversum - Recente projecten

HILVERSUM

Het Media Park in Hilversum is het grootste media-cluster van Europa en huisvest grote toonaangevende (inter)nationale mediabedrijven, waaronder NOS, RTL, NEP, EMG en ITV. Dagelijks werken er op het Media Park ca. 6.000 mensen bij de meer dan 100 verschillende mediabedrijven. Daarnaast trekken het museum voor Beeld & Geluid en de televisieprogramma’s die in de verschillende studio’s worden opgenomen jaarlijks duizenden bezoekers.

In 2023 besloot Media Park de inefficiënte gasontladingsarmaturen buiten het bedrijventerrein te vervangen, omdat deze niet de vereiste lichtniveaus gaven. De voorgestelde oplossing voor de renovatie was het SPIN-armatuur van Carandini in twee maten, M en S, met een kleurtemperatuur van 3000K.

Deze nieuwe installatie heeft aanzienlijke energiebesparingen mogelijk gemaakt, evenals een esthetische modernisering van de verschillende gebouwen en de omgeving, gekenmerkt door moderne architectuur en design. Daarnaast zijn bestaande lichtpunten verplaatst en extra lichtpunten op masten en gevel toegevoegd om de gelijkmatigheid van het licht te verbeteren. Dit was een belangrijk uitgangspunt omdat de bestaande, oude lichtinstallatie met zijn beperkte bereik voor een onveilig gevoel zorgde.

Ook de sfeer op het centrale plein heeft een impuls gekregen door het aanlichten van de boompartijen met grond inbouwspots.

Meer weten over dit project?

We vertellen u er graag over

Vragen? Wij staan voor u klaar.

Bel ons 0499 365 409 of mail ons [email protected]

Project in beeld