Retrofit straatverlichting met amberkleurige leds - Recente projecten

GEMEENTE ZOETERMEER

UPGRADE BESTAANDE VERLICHTING MET VLEERMUISVRIENDELIJKE RETROFIT-KITS

Het past helemaal in de gedachte van de circulaire economie: de led retrofit-kit. Met een moderne led module en driver bouw je bestaande armaturen eenvoudig en voordelig om tot een volwaardig led-armatuur. Zo krijgt straatverlichting een tweede leven. Een leven dat spaarzaam is voor het milieu en de portemonnee.

Het installeren van onze led retrofit-kits gebeurt in een handomdraai. Alsof je een lamp vervangt. En het resultaat is aanzienlijk: je hoeft niet te investeren in dure armaturen en je profiteert van lage energiekosten en de nieuwste techniek. Er is met de Batlamp nu zelfs een vleermuisvriendelijke variant verkrijgbaar. Een product dat we succesvol hebben toegepast in de gemeente Zoetermeer.

DUURZAAM ZOETERMEER DENKT MEE MET VLEERMUIZEN EN BEWONERS

In Zoetermeer staat zorg voor flora en fauna hoog op de agenda. Eric Pronk van de gemeente Zoetermeer kijkt onder meer naar het vleermuisvriendelijk maken van de stadsverlichting. Eric legt uit hoe deze duurzame verlichting tot stand komt:

“We hebben eerst samen met de stadsecoloog de migratie- en broedplaatsen van de dieren in kaart gebracht. Hierop hebben we twee routes aangewezen, waaronder het Oude Lint. Een prima weg om aan te pakken, vooral omdat de verkeers- en sociale veiligheid het toelaten om de verlichting aan te passen. De armaturen verkeerden echter nog in prima staat. En zomaar vervangen, past niet in onze circulaire gedachte.

In de zoektocht naar een duurzamere oplossing kwamen we uit bij Avalite, dat ook vleermuis-vriendelijke vervangingskits aanbiedt. Hiermee pakken we lichtvervuiling aan, terwijl de investering beperkt is. Bovendien houden we de mooie uitstraling van de bestaande armaturen in ere.

Ook de bewoners aan de route zijn enthousiast. Het witte PLL-licht heeft plaatsgemaakt voor een zachte, rustieke en gelijkmatige gele kleur. Bovendien bevat de verlichting een dim functie, zodat we de lichtintensiteit automatisch kunnen verlagen in de nachtelijke uren. De volgende stap? Binnenkort pakken we de vleermuizenkaart erbij en kijken we welke andere routes we nog meer gaan aanpakken.”

VLEERMUISVRIENDELIJKE RETROFIT VERLICHTING

Wil je meer informatie over vleermuisvriendelijke retrofit verlichting of onze andere retrofit-kits voor stadsverlichting, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer weten over dit project?

We vertellen u er graag over

Vragen? Wij staan voor u klaar.

Bel ons 0499 365 409 of mail ons [email protected]

Project in beeld