Winkelcentrum AaBe Fabriek - Recente projecten

TILBURG

Avalite leverde de verlichting voor het winkelcentrum AaBe in Tilburg. De AaBe (Adolf van den Bergh) wollen stoffen- en wollen dekenfabrieken was een textielfabriek in Tilburg die bestond van 1929 tot 2008. Het was de laatste textielfabriek in Tilburg die zijn deuren moest sluiten. Rialto Vastgoedontwikkeling ontwikkelde de oude dekenfabriek AaBe vervolgens in 2014 tot een modern winkelcentrum.

Avalite leverde voor dit project de verlichting voor het parkeerdek, het parkeerterrein, en de passage.

Voor het parkeerdek is gekozen voor een functionele led verlichting in de vorm van de Cree XSP Series. Uitgangspunt hierbij was dat er geen lichthinder mocht ontstaan voor de woningen rondom het parkeerdek. Vandaar dat werd gekozen voor lage masten van slechts 5m hoog. Door vervolgens led armaturen te kiezen met een zeer diep stralende bundel wordt toch een goede gelijkmatigheid gerealiseerd, en hiermee het veiligheidsgevoel van het winkelende publiek gewaarborgd.

Voor de parkeerterreinen waren in het oorspronkelijke ontwerp zeer exclusieve masten van Cortenstaal voorzien. Om binnen het budget te blijven hebben we deze masten laten kopiëren in verzinkt staal, en hebben vervolgens een oker rode coating aangebracht waardoor deze toch de uitstraling van Cortenstaal krijgen. In het lichtplan hebben we de led schijnwerpers optimaal uitgericht waardoor er ook minder masten nodig waren om het parkeerterrein gelijkmatig te verlichten.

Voor de verlichting van de winkelpassage was een lichtarmatuur voorzien dat moest lijken op een oud armatuur-model dat oorspronkelijk in de AaBe fabriek had gehangen; een trogarmatuur met een industriële uitstraling dat werd gebruikt om de werkplekken van de naaisters te verlichten. Omdat hier geen vergelijkbaar model in led voor te vinden was, hebben we een bestaand TL armatuur met deze vorm laten ombouwen en geschikt gemaakt voor led verlichting. Zodoende konden we toch aan de esthetische vereiste voldoen.

Meer weten over dit project?

We vertellen u er graag over

Vragen? Wij staan voor u klaar.

Bel ons 0499 365 409 of mail ons [email protected]

Project in beeld